Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2766 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 680 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 4015 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 20 procent vergeleken met de week daarvoor.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 8,3 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerde Nederlanders.

1695 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1695 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1714), van wie 598 op de IC (gisteren: 610), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Elf overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden elf overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog acht. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld veertien doden per dag, tegen zeventien doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen voor ouderen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 123 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 147.

2021-05-24 15:19:42

Aangeboden door: nos.nl