Nassib zegt de competitie, zijn coaches en medespelers dankbaar te zijn voor de steun. Hij doneert daarnaast 100.000 dollar aan een goed doel, dat zich inzet voor preventie van zelfmoord in de lhbti-gemeenschap.

Nassib is verdediger voor zijn team Las Vegas Raiders. Hij debuteerde in 2016 in de NFL bij de club Cleveland Browns. Na twee jaar vertrok hij naar Tampa Bay Buccaneers. Vorig jaar tekende Nassib bij de Raiders een contract voor drie jaar met een waarde van ruim 25 miljoen dollar.

Hij is niet de eerste NFL-speler die uit de kast komt. Hij is alleen wel de eerste die dat doet terwijl hij nog speelt in de competitie. Eerder kwamen spelers uit de kast na het einde van hun actieve loopbaan, toen ze geen club meer hadden of ze speelden uiteindelijk geen duel in de NFL.

Zo kwam verdediger Michael Sam in 2014 na zijn studententijd, kort voordat NFL-clubs hem konden selecteren, uit de kast. Hij werd gekozen door een NFL-team, maar speelde uiteindelijk nooit een wedstrijd in de competitie.

2021-06-22 01:39:03

Aangeboden door: nos.nl