De Amerikaanse politie heeft een man opgepakt vanwege het stelen van bijna 20.000 kilo pistachenoten. De lading raakte eerder deze maand vermist, maar afgelopen weekend vonden rechercheurs de noten terug. Dat meldt de politie in Tulare County, tussen San Francisco en Los Angeles.

Een pistachenotenbedrijf uit de plaats Terra Bella ontdekte onlangs dat een aanzienlijke hoeveelheid pistachenoten spoorloos was. Onderzoek leidde naar een vrachtwagen, die in een dorp verderop stond geparkeerd.

De noten waren al verpakt in kleinere zakjes. Volgens de politie was de 34-jarige vrachtwagenchauffeur van plan om zijn lading door te verkopen. Hij zit vast.

De pistachenoten zijn teruggegeven aan het bedrijf Touchstone Pistachio Company, dat nog niet heeft gereageerd op de merkwaardige diefstal. Het is niet duidelijk hoe de chauffeur ongezien een vrachtwagen vol met noten achterover kon drukken.

Verbazing

Op sociale media wordt verbaasd gereageerd op de enorme vondst. “Hoe denkt hij in hemelsnaam dat dit niet zou opvallen”, schrijft iemand, verwijzend naar de dader.

De diefstal van noten is in Californië een groot probleem en komt regelmatig voor, met miljoenenschades tot gevolg. Vorig jaar werd nog een 23-jarige man gearresteerd vanwege de diefstal van twee vrachtwagens vol met pistachenoten.

2021-06-21 19:35:31

Aangeboden door: nos.nl