In een poging de overlast van jeugd bij het strand van het Zeeuwse Dishoek tegen te gaan, heeft de politie gisteravond en vannacht in de omgeving gesurveilleerd en gecontroleerd op fietspaden. Daarbij is iemand aangehouden en zijn veertien boetes uitgedeeld aan fietsers en bromfietsers, meldt de politie.

De controle is onderdeel van de maatregelen die de gemeente Veere, waaronder Dishoek valt, en de politie nemen om de overlast op het strand aan te pakken. De afgelopen tijd kwamen veel klachten over groepen jongeren die er onder meer alcohol en drugs gebruiken en vernielingen plegen.

Agenten schreven onder meer boetes uit voor rijden met een snor- of bromfiets op een onverlicht fietspad. Ook gaven ze bekeuringen voor fietsen zonder verlichting, rijden op een bromfiets zonder een helm, rijden met een bromfiets door voetgangersgebied en rijden op een bromfiets met geschorst kenteken.

Te veel gedronken

Een 18-jarige vrouw werd aangehouden nadat ze had geweigerd om mee te werken aan een ademanalyse, meldt Omroep Zeeland. De vrouw was door agenten aangesproken omdat ze met een bromscooter op een onverlicht fietspad reed.

Omdat werd vermoed dat ze had gedronken, wilden ze een ademanalyse bij haar uitvoeren, maar ze verzette zich. Uiteindelijk lukte het op het politiebureau wel, en toen bleek dat ze te veel had gedronken. Haar rijbewijs is ingenomen en ze kreeg een rijverbod van zes uur en een boete.

2021-06-06 11:53:55

Aangeboden door: nos.nl