Bij Tata Steel in IJmuiden heeft brand gewoed. Een transportband voor kolen stond in brand en daar kwam donkere rook bij vrij. Het vuur is inmiddels geblust en de brandweer is bezig met nablussen.

De brand brak rond 14.30 uur uit. Op beelden die via sociale media werden verspreid, waren dikke zwarte rookwolken te zien. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland noemde een rubberen band en kolen “een prima combinatie om veel zwarte rook te genereren”.

De veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. “Rook is altijd gevaarlijk”, aldus de woordvoerder.

Een ooggetuige vertelt aan NH Nieuws dat hij schrok toen hij de brand zag. “Ik stond naar sleepbootjes te kijken en zag ineens dikke rookwolken op het terrein van Tata Steel. Er was brand op de transportband en daarna ook bij een toren”, vertelt hij. “Ik dacht: dit is foute boel.”

Tata Steel laat weten dat er voor zover bekend geen slachtoffers zijn gevallen. “De staalproductie is niet onderbroken”, schrijft het bedrijf op Twitter. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is.

Bekijk hier beelden van de brand:

2021-03-28 15:15:31

Aangeboden door: nos.nl