Britney Spears noemt de documentaires die onlangs over haar leven zijn verschenen “hypocriet”. Dat zegt ze in een post op Instagram, bij een video waarin ze dansend is te zien.

“Zo veel documentaires over mij dit jaar, met andermans meningen over mijn leven”, schrijft de zangeres, waarbij ze waarschijnlijk onder meer doelt op de documentaire Framing Britney Spears. “Deze documentaires zijn zo hypocriet, ze bekritiseren de media en doen vervolgens precies hetzelfde”, vervolgt Spears.

“Hoewel ik veel zware tijden heb gekend, heb ik veel meer geweldige tijden meegemaakt”, schrijft ze. “En helaas is de wereld meer geïnteresseerd in het negatieve.”

De documentaire, een productie van The New York Times, deed eerder dit jaar veel stof opwaaien; de makers stellen dat de zangeres al op jonge leeftijd door de media seksistisch werd bejegend en laten de paparazzi zien die haar bleven volgen na haar mentale inzinking in 2007.

‘Twee weken lang gehuild’

Spears reageerde in maart ook al op de documentaire. Ze zei dat ze kleine stukjes heeft gekeken en “beschaamd” is over hoe ze is neergezet. “Ik heb twee weken lang gehuild en huil soms nog steeds”, schreef ze toen op Instagram.

Ook Ivo Niehe was in de documentaire te zien. Hij vroeg de destijds 17-jarige Spears naar haar borsten, die volgens veel media waren vergroot. Volgens critici zou dit soort vragen niet aan een man worden gesteld.

Bekijk het fragment hier:2021-05-04 10:03:01

Aangeboden door: nos.nl