De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock is opgestapt. De afgelopen dagen kwam zijn positie onder druk te staan, nadat er foto’s van hem waren opgedoken. Daarop is te zien hoe hij zoent met zijn politiek adviseur Gina Coladangelo.

Die innige verstrengeling betekende een overtreding van de coronamaatregelen, omdat ze geen afstand van elkaar hielden en geen onderdeel uitmaken van hetzelfde huishouden. Beiden zijn getrouwd.

Hancock verontschuldigde zich voor het incident, maar desondanks klonken er vele oproepen om op te stappen, ook binnen zijn eigen Conservatieve Partij. Premier Johnson sloot zich niet aan bij de mensen die Hancocks vertrek eisten en vond excuses voldoende.

In eerste instantie zei Hancock dat hij nog een rol te spelen had bij het bestrijden van de pandemie. Inmiddels is hij tot een andere conclusie gekomen, zegt hij in een videoverklaring: “Ik begrijp de enorme opofferingen van iedereen. Degenen die de regels maken, moeten ze ook naleven, en daarom moet ik opstappen.”

Bekijk hieronder de hele verklaring van Hancock:2021-06-26 19:39:41

Aangeboden door: nos.nl