Buma was na de overwinning, waarmee Cambuur promotie naar de eredivisie veiligstelde, even in het stadion om de club te feliciteren, meldt Omrop Frylân. Hij was tevreden over het verloop van de avond, schrijft de regionale omroep.

Ook trainer Henk de Jong vond het allemaal prachtig. Hij complimenteerde de supporters: “Ze zijn er, ze laten zich horen en dan gaan ze weer. Ik geniet er erg van, hoor. Het went nooit, het is hartstikke mooi.”

Het was De Jong die de supporters opriep naar huis te gaan, nadat ze de selectie hadden toegejuicht. Tegen 23.00 uur was het Cambuurplein leeg.

Waterkanon

Zo werd volgens de gemeente voorkomen dat de situatie echt uit de hand liep, zegt woordvoerder Leemhuis. “Gezien de situatie die was ontstaan, zijn we tevreden. Na het kampioenschap in 2013 stonden er 10.000 mensen op het plein, nu waren het er ongeveer 2000. Al valt dat natuurlijk niet goed te praten. Het mocht niet.”

Dat het ziekenhuis er weinig begrip voor heeft, verbaast Leemhuis niet. “Je zult altijd kritiek krijgen. Maar burgemeesters in de Randstad zeggen ook: je kunt niet altijd een waterkanon inzetten.”

2021-04-17 12:51:01

Aangeboden door: nos.nl