Voor feestwinkels blijft de carnavalstijd een van de drukste periodes van het jaar. Uit een belronde langs feestwinkels blijkt dat ook dit jaar consumenten niet op een paar euro kijken bij de aanschaf van een nieuwe uitdossing.

Die omzetstijging zou ook komen doordat steeds meer noorderlingen in de carnavalsdagen naar het zuiden afzakken om een dagje van het feest mee te pikken. “Wij hebben dit jaar zo’n 40 procent meer bestellingen verstuurd naar het noorden dan voorgaande jaren”, zegt een webwinkeleigenaar uit Helmond.

‘Hoe meer zielen…’

Op de vraag wat men vindt van het carnaval in het noorden, reageren Brabantse en Limburgse verkopers over het algemeen positief. “Keigoed, laat ze maar lekker doen!”, reageert een medewerkster van Robbies Feestkleding uit Hoogeloon enthousiast.

Toch zijn er ook twijfels. “Het noordelijke carnaval is natuurlijk niet het Limburgse”, aldus een verkoper uit Heerlen. “Wij als Limburgers hebben nog een beetje het Bourgondische in ons. Ik vraag me af of dat in het noorden ook altijd zo is. Maar ik vind het verder mooi hoor, dat het daar doorgezet wordt, hoe meer zielen hoe meer vreugd!”

2020-02-22 07:01:31

Aangeboden door: nos.nl