Het WK tafeltennis dat eind maart in Zuid-Korea zou beginnen, wordt verplaatst. Waarschijnlijk vindt het toernooi nu eind juni plaats. De Olympische Spelen in Japan gaan vooralsnog wel door. De Japanse minister van Volksgezondheid vindt het nog te vroeg om te praten over het annuleren van de Spelen. Maar als de uitbraak eind mei nog niet onder controle is, is er een serieuze kans dat er een streep gaat door de Spelen van Tokio.

Iraanse minister besmet

Ook Algerije heeft de eerste patiënt met het coronavirus gemeld. Het is een Italiaanse man die in quarantaine is geplaatst. In Bahrein zijn zes nieuwe besmettingen, nadat gisteren de eerste was gemeld. Alle besmettingen worden gelinkt aan Iran.

Daar zijn tot nu toe 95 besmettingen vastgesteld. De Iraanse onderminister van Gezondheid is een van hen. Hij leidde een speciale groep die het virus moest bestrijden. Ook een Iraanse parlementariër is besmet. Zestien mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Minister Blok van Buitenlandse Zaken was dit weekend in Iran. Hij is na terugkomst in Nederland na overleg met een bedrijfsarts en het RIVM niet getest op besmetting met het coronavirus. “Als mensen geen tekenen vertonen heeft zo’n test geen zin”, zei de minister.

Invloed op bedrijfsleven

De invloed van het coronavirus op de productie van Nederlandse bedrijven neemt steeds verder toe. Goederen en onderdelen worden niet of minder geleverd, waardoor werknemers minder te doen hebben. Een groeiend aantal bedrijven vraagt om die reden werktijdverkorting aan voor hun personeel.

Ook het toerisme lijdt eronder. Zeker dertig Aziatische touroperators hebben vanwege het coronavirus hun trip naar het Zuid-Hollandse Kinderdijk afgeblazen, meldt RTV Rijnmond.

De beurzen zijn vandaag opnieuw flink in het rood gesloten. De AEX zakte 1,8 procent en sloot op 582,7 punten. Gemeten vanaf de hoogste stand vorige week is het verlies al zo’n 7,5 procent. Op andere beurzen in Europa is het beeld niet veel anders.

2020-02-25 21:49:11

Aangeboden door: nos.nl