Twijfel je nog of je vanavond moet kijken naar de finale van het Eurovisie Songfestival? Lees dit dan maar even. Want je wil die enorme opblaasmaan en een zingende Jan Smit toch niet missen?

Ja, Jan Smit gaat zingen. Samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley zingt hij een stukje van het nummer Venus van Shocking Blue tijdens de opening van de finale.

Ook het optreden van Afrojack, Glennis Grace en Wulf is iets om niet te missen. Verschillende nummers, waaronder Hero en Titanium, zijn daarbij te horen.

Daarnaast is het nieuwe nummer van Songfestival-winnaar Duncan Laurence te horen: Stars. De bedoeling was dat hij live zou optreden, maar door een coronabesmetting gaat dat niet door. Nu moet het via een eerder opgenomen video bewonderd worden.

Zo zag het optreden van Laurence eruit afgelopen dinsdag tijdens de eerste halve finale:

En nog meer leuks? Zeker, nog meer leuks. Er zijn namelijk ook veel oud-winnaars te zien. Lordi, Mans Zelmerlöw, Lenny Kuhr, Teach-In, Helena Paparizou en Sandra Kim staan op de daken in Rotterdam en gaan daar onder meer een stukje van hun winnende nummer zingen.

De afgelopen dagen kwamen al veel complimenten binnen op sociale media voor de lichtshows tijdens de halve finales, en die kan je ook vanavond weer zien. Tijdens het eerste optreden van Cyprus zijn vlammende letters te zien en tijdens het laatste optreden van San Marino wordt er heus vuurwerk afgestoken.

Ook andere landen pakken uit met hun decoratie en licht: zo is tijdens het optreden van Blas Cantó voor Spanje een enorme opblaasbare maan te zien.

Vanavond doen 26 landen mee. Jeangu Macrooy, de inzending voor Nederland, treedt op als 23ste. Dat zal waarschijnlijk rond 22.40 uur zijn.

2021-05-22 18:12:03

Aangeboden door: nos.nl