In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn de eerste slachtoffers begraven van de aanslag bij een school. Het dodental is opgelopen naar boven de zestig. De meeste slachtoffers zijn tienermeisjes. Meer dan 150 mensen raakten gewond.

Ook worden nog altijd mensen vermist. Bij ziekenhuizen zoeken familieleden op lijsten naar de naam van hun geliefde. Ook wordt gekeken in mortuaria.

Gisteren ontploften bij de ingang van de school binnen een paar minuten een autobom en twee andere bommen. De explosies kwamen op het moment dat de school uit ging en honderden meisjes naar buiten liepen. In het gebouw werd in de ochtend lesgegeven aan jongens; in de middag waren de meisjes aan de beurt.

Gescheurde rugtassen

Honderden mensen kwamen vandaag bijeen bij de school. Op de aanslagplek lagen nog tientallen schoenen, schriften met bloedvlekken en gescheurde rugtassen.

Ooggetuigen klaagden over de hulpdiensten, die er veel te lang over zouden hebben gedaan om de plek van de aanslag te bereiken. Het zou een half uur tot een uur hebben geduurd. Een groot aantal gewonden zou in riksja’s en privéauto’s naar ziekenhuizen zijn gebracht.

2021-05-09 20:03:14

Aangeboden door: nos.nl