In Rotterdam zijn in één nacht drie explosies geweest. De eerste was op het Kreekplein in het zuidelijke deel van de stad. Een Feyenoord-café was doelwit. Om het vuur dat na de ontploffing was ontstaan te blussen, heeft de brandweer een deel van het plafond moeten slopen. Eerder deze week was er ook al een explosie bij een ander supporterscafé, een paar kilometer verderop. Of dat iets te maken heeft met de wedstrijd Feyenoord-Ajax van komende zondag, is onduidelijk.

Ook was er een ontploffing te horen in een flat in Hoogvliet. Het explosief lag in het portiek, dat beschadigd raakte. Enkele buitendeuren van de benedenwoningen hebben ook schade opgelopen. Sommige woningen werden tijdelijk ontruimd.

Het derde incident was in de wijk Schiebroek. Ook daar was een explosie in een portiek van een flat en werden bewoners van een paar woningen geëvacueerd.

Bij de explosies zijn geen gewonden gevallen. Een politiewoordvoerder noemt het opmerkelijk dat er drie ontploffingen in één nacht waren, maar zegt dat het te vroeg is om van een verband te spreken.

2021-05-07 04:14:28

Aangeboden door: nos.nl