Bij zijn eerste rally sinds zijn vertrek uit het Witte Huis heeft de Amerikaanse voormalig president Trump uitgehaald naar huidig president Biden. Trump was in Ohio onder meer kritisch op Bidens immigratiepolitiek.

Sinds Trump in januari uit het Witte Huis vertrok gaf hij al eerder toespraken, maar nog niet eerder hield hij een rally die deed denken aan zijn verkiezingscampagnes. Duizenden Trump-supporters waren op de bijeenkomst afgekomen. Een deel van hen riep “Lock her up”, toen de naam van Trumps voormalige rivaal Hillary Clinton viel.

“We pakken het Huis terug, we pakken de Senaat terug en we pakken Amerika terug, en dat zullen we snel doen!”, aldus Trump, verwijzend naar de tussentijdse verkiezingen van 2022. Overigens liet hij in het midden of hij in 2024 opnieuw een gooi zal doen naar het presidentschap. Volgens ingewijden zal hij daar pas volgend najaar een beslissing over nemen.

Bezoek aan grens met Mexico

Op het podium stelde de voormalig president verder opnieuw dat er sprake was van verkiezingsfraude, iets waar overigens nooit bewijs voor is geleverd. Ook viel hij Biden aan op zijn immigratiepolitiek. In het kader daarvan brengt Trump komende week een bezoek aan de grens met Mexico.

Afgelopen week werd overigens de eerste Trump-aanhanger die in januari het Capitool bestormde veroordeeld. De 49-jarige vrouw uit de staat Indiana kreeg een taakstraf en moet 500 dollar schadevergoeding betalen. De bestorming van het Capitool begin dit jaar volgde op een toespraak van Trump bij een rally in Washington. In het gebouw vergaderde op dat moment het Congres over de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Biden.

2021-06-27 04:07:36

Aangeboden door: nos.nl