Tientallen Feyenoordsupporters zijn vanmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk het stadion De Kuip binnengedrongen. Ze staken onder meer fakkels en rookbommen af en gooiden ook vuurwerk op het veld. De wedstrijd lag daardoor enige tijd stil.

Halverwege de tweede helft wisten de supporters het stadion binnen te komen. De spelers van Feyenoord reageerden met applaus, waarna de fans de tribunes weer verlieten. Na enkele minuten werd de wedstrijd weer hervat.

De politie heeft niemand aangehouden. “De supporters waren enkele minuten binnen en zijn daarna onder begeleiding van agenten en stewards weer vertrokken. Om de rust te bewaren en erger te voorkomen is besloten om geen aanhoudingen te verrichten”, zegt een woordvoerder.

Volgens de woordvoerder raakte er bij de actie niemand gewond. “Er is ook niemand belaagd of bedreigd.” Ook na de wedstrijd staan nog honderden supporters rondom de Kuip, sommigen met spandoeken of fakkels, meldt de regionale omroep Rijnmond. De politie laat weten aanwezig te zijn en de situatie wordt in de gaten gehouden.

2021-05-16 18:17:54

Aangeboden door: nos.nl