Opnieuw zijn er felle confrontaties tussen Palestijnen en Joodse Israëliërs in verschillende Israëlische steden geweest.

Een van de ernstigste incidenten deed zich voor in Bat Yam, een buitenwijk van tel Aviv. Daar werd een Palestijnse chauffeur uit zijn auto gesleurd en zwaar mishandeld door een groep mannen. Volgens het internationale persbureau AP ging het om Joodse nationalisten. De gewonde chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.

Ook in de stad Lod, waar Joden en Palestijnen sinds drie dagen met elkaar op de vuist gaan, liep het, ondanks de avondklok, de afgekondigde noodtoestand en de massaal aanwezige politie, weer uit op rellen. Volgens de Israëlische krant Ha’aretz zijn zeker 30 mensen gearresteerd.

raketten afgevuurd

Militanten hebben woensdag vanuit Gaza meer dan 100 raketten afgevuurd op doelen in Israël. Eerder vandaag voerde Israël ook luchtaanvallen uit op Gaza. Onder andere een gebouw werd met de grond gelijk gemaakt. Volgens Hamas is een van zijn commandanten gedood. Volgens het Israëlische leger zijn veel meer Hamas-commandanten uitgeschakeld.

Volgens de minister van Volksgezondheid van Gaza zijn sinds het begin van de Israëlische luchtaanvallen in totaal 65 mensen gedood, onder wie 16 kinderen. In Israël zijn zeker zeven mensen omgekomen.

2021-05-13 01:59:26

Aangeboden door: nos.nl