Greenpeace zegt dat het niet de bedoeling was dat de activist in de Allianz Arena terecht zou komen. Door een technisch mankement zou de gemotoriseerde parachute een kabel van een van de camera’s bovenin het stadion hebben geraakt. Daarna zat er volgens de milieuorganisatie niets anders op dan het maken van een noodlanding op het veld.

Lichte hoofdwonden

Bij de landing vloog de parachute vlak over de tribune, waardoor twee mensen gewond raakten. Beide mannen waren in het stadion aan het werk. Volgens de politie hebben ze lichte verwondingen aan het hoofd en zijn ze inmiddels weer uit het ziekenhuis.

De activist raakte niet gewond en werd na de landing opgepakt. Hij zit niet meer vast, maar wordt nog wel verdacht van meerdere misdrijven.

Het protest werd gisteravond al scherp veroordeeld door onder meer voetbalbond UEFA. Bondskanselier Merkel sprak van een onverantwoordelijke actie, die mensenlevens in groot gevaar heeft gebracht.

Excuses Greenpeace

Kort na het incident bood de Duitse tak van Greenpeace al excuses aan. Vanmiddag gaf de organisatie meer tekst en uitleg in een video op Twitter.

2021-06-16 17:57:14

Aangeboden door: nos.nl