RTV Utrecht meldt dat ook in het Utrechtse Park Lepelenburg mensen zijn verzocht weg te gaan. Het was er volgens de gemeente te druk waardoor er geen afstand meer gehouden kon worden. Ook op het grasveld voor Roost, in het Wilhelminapark en het Griftpark hadden zich te veel mensen verzameld.

In het Sonsbeekpark geldt sinds vanmiddag een alcoholverbod. Burgemeester Marcouch heeft de maatregel voor de tweede keer dit jaar afgekondigd omdat gisteren een grote groep jongeren zich niet aan de coronaregels hield.

“Bezoekers worden gesommeerd hun drank weg te bergen in tassen en niet meer te gebruiken. Wie daar niet naar luistert, wordt gevraagd het park te verlaten”, zegt een verslaggever van Omroep Gelderland die in het park aanwezig was.

Overtreding van de coronamaatregelen

Ook in het Noorderplantsoen in Groningen waren politie en boa’s druk met het controleren van de naleving van de coronamaatregelen en een alcoholverbod. Met een politiebusje werd omgeroepen dat de bezoekers zich aan de regels moeten houden.

“Mensen worden vriendelijke verzocht zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat lukt nu niet goed”, zei een woordvoerder van de gemeente Groningen tegen RTV Noord. “Dan kunnen we ook geen andere conclusie trekken dan dat mensen weg moeten gaan.”

2021-03-31 20:48:26

Aangeboden door: nos.nl