Vanuit de Gazastrook zijn vandaag twintig raketten afgevuurd op Israël. Volgens het Israëlische leger zijn tien projectielen onderschept door luchtdoelraketten.

Niemand raakte gewond. Eerder op de dag werd een Palestijn gedood bij de grens met Gaza. Volgens het Israëlische leger probeerde hij een explosief te plaatsen bij het hek dat Israël van de Gazastrook afscheidt.

De raketten kwamen neer in en bij de steden Ashkelon en Sderot in het zuiden van Israël, vlak bij de Gazastrook. In Ashkelon gingen de schuilkelders open en werden publieke bijeenkomsten afgelast vanwege de raketbeschietingen.

Ballonnen met explosieven

De raketbeschietingen volgden op een incident bij de grens met Gaza eerder vandaag. Twee Palestijnen werden door Israëlische militairen beschoten, een kwam daarbij om het leven. Volgens Israël ging het om leden van een islamitische strijdgroep die explosieven wilden plaatsen. Ook zouden er ballonnen met explosieven vanuit Gaza zijn opgelaten.

Een Israëlische bulldozer die het lichaam van de gedode Palestijn bij de grens optakelde en afvoerde, werd door tientallen demonstranten bekogeld. Volgens een woordvoerder van Hamas heeft Israël het lichaam ontheiligd en moet het daarvoor de gevolgen dragen.

2020-02-23 19:11:59

Aangeboden door: nos.nl