Behalve dat de terrassen en winkels onder voorwaarden open kunnen en dat de avondklok verdwijnt, zal het kabinet vanavond meer versoepelingen aankondigen. Dat melden ingewijden aan de NOS.

Bij begrafenissen mogen 100 bezoekers komen, dat zijn er nu nog 50. Ook gaan de leslocaties voor het theorie-examen voor een rijbewijs weer open. Voor de fieldlabs wil het kabinet afspreken dat die niet doorgaan indien er meer dan 900 IC-patiënten zijn.

Terrassen

Gisteren werd al bekend dat het op terrassen zou gaan om maximaal twee bezoekers per tafeltje, of meerdere mensen die tot één huishouden behoren. De terrassen moeten naar alle waarschijnlijkheid om 18.00 uur sluiten.

Ook wordt er vrijwel zeker een maximum gesteld aan het aantal mensen dat op een terras mag zitten, afhankelijk van de ruimte. Maar ook op de grootste terrassen zouden nooit meer dan 50 mensen mogen zitten.

Winkels

Ook de detailhandel zou open kunnen, zonder afspraak te hoeven maken. De sluitingstijd voor niet-essentiële winkels gaat naar 20.00 uur. Wel gaat er een maximum gelden voor het aantal klanten dat binnen is. In grote winkels moeten stewards het winkelend publiek aanwijzingen geven.

Duidelijk was al dat vanaf 26 april weer een dag in de week fysiek onderwijs wordt toegestaan voor het hbo en op de universiteit.

De persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge wordt vanavond rond 19.00 uur verwacht en is live te volgen op nos.nl en NPO Politiek.

2021-04-20 14:08:53

Aangeboden door: nos.nl