Israël gaat akkoord met een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Israëlische media melden dat het Israëlische veiligheidskabinet dat heeft besloten. Een bron van Hamas zegt tegen de Libanese krant Al-Akhbar dat het akkoord morgen van kracht wordt. Egypte zal bemiddelen tussen de partijen, schrijft de krant.

Vanavond kwam premier Netanyahu met het Israëlische veiligheidskabinet bijeen om de voorwaarden voor het staakt-het-vuren te bespreken.

De afgelopen dagen nam de internationale druk toe op beide partijen om een wapenstilstand af te spreken. De Amerikaanse president Biden eiste gisteren een directe de-escalatie van het conflict. Premier Netanyahu zei daarop dat Israël zou doorgaan met de militaire operatie tegen Hamas totdat alle doelen zijn bereikt.

Internationale media als CNN en Al Jazeera meldden eerder al op basis van kringen rond Hamas dat een bestand aanstaande is. Israëlische media meldden gisteren dat zo’n staakt-het-vuren mogelijk voor het begin van de sabbat, de Joodse rustdag, zou worden afgesproken.

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen heeft in anderhalve week aan zeker 232 Palestijnen het leven gekost, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. In Israël zijn twaalf mensen om het leven gekomen.

2021-05-20 21:23:06

Aangeboden door: nos.nl