De gemeenteraad van Breda voert maandagavond overleg over het evenement. Dan valt er hoogstwaarschijnlijk een beslissing over het wel of niet doorgaan van het Koningsdagfeest.

Bij het overleg zal de vraag meespelen of de openbare orde tijdens het feest nog te handhaven is. Een woordvoerder van het Bredase Amphia Ziekenhuis wees er eerder op dat het feest tot extra aanloop kan leiden op de Spoedeisende Hulp (SEH).

Stormloop bij petitie en boze horeca

Ondertussen loopt het storm bij de petitie die een arts van het Amphia Ziekenhuis tegen het testevenement was gestart. Rond 21.30 uur hadden 275.000 mensen een digitale handtekening onder de petitie gezet.

Volgens de arts stellen “verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijst, hun naasten en anderen” dat het feest, vlakbij het ziekenhuis, “een slag in het gezicht is” van patiënten en zorgverleners.

Bredase horecaondernemers uitten eerder deze week hun woede over het evenement. “Dat dit evenement mag doorgaan op een steenworp afstand van de horeca die als sector niks mag, steekt enorm. Het voelt als een mes in je rug”, zei Johan de Vos, vicevoorzitter van de afdeling Breda van Koninklijke Horeca Nederland toen.

2021-04-18 22:46:24

Aangeboden door: nos.nl