Bij de grote politieactie in Noord-Nederland zijn vorige week donderdag kalasjnikovs, andere vuurwapens en messen gevonden, meldt het OM. Vorige week werd al bekend dat er in het kader van een groot onderzoek naar drugshandel op zeventien plekken invallen waren geweest en dat er tien arrestaties waren verricht.

Bij de doorzoekingen zijn drie kalasjnikovs gevonden, meerdere pistolen, grote hoeveelheden munitie, kilo’s synthetische drugs, een zwaar explosief, kruit, springstoffen, zuren, kapmessen en honkbalknuppels. Ook vonden de politie en het OM veel lege plastic verpakkingen van handgranaten.

Goed verstopt

Sommige spullen waren goed verstopt. In verborgen ruimtes werden wapens en munitie gevonden. “Met het blote oog was dit niet waarneembaar, maar wel grijp- en gebruiksklaar”, aldus de officier van justitie.

Ook is beslag gelegd op telefoons, simkaarten, computers, laptops, gegevensdragers als identiteitsbewijzen, valse identiteitspapieren en administratie.

De invallen en doorzoekingen volgden na maandenlang intensief onderzoek, zegt het OM.

De tien verdachten die bij de actie werden aangehouden zitten nog vast. Het gaat om mannen van tussen de 31 en 43 jaar en een vrouw van 38. Een 43-jarige verdachte uit Marum werd bij de aanhouding in zijn been geschoten, meldt Omrop Fryslân.

2020-03-03 15:41:15

Aangeboden door: nos.nl