Lubach laat aan het persbureau weten enkel nog te kunnen zeggen dat hij gaat werken met het “vaste team” waarmee hij ook zijn satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach maakte.

Dat wekelijkse programma ging in 2014 van start en werd in 2017 bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Zondag met Lubach begon met zo’n 400.000 kijkers. Eind maart presenteerde Lubach de laatste aflevering. Die werd door ruim 1,8 miljoen mensen bekeken.

“Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt”, schreef Lubach in augustus van vorig jaar, toen hij het einde van Zondag met Lubach aankondigde.

Deze week hing de aankondiging van Lubachs nieuwe programma al nadrukkelijk in de lucht. Maandag plaatste hij een foto met alleen het woord ‘maandag’ op Twitter en Instagram. Dinsdag volgde een foto met ‘maandag dinsdag’ en zo ging hij door tot en met donderdag. Vandaag voegde hij ‘2022 NPO 1 VPRO’ toen aan de afbeelding.

2021-05-14 11:44:51

Aangeboden door: nos.nl