De politie heeft een 59-jarige man aangehouden voor het bedreigen van familieleden van de vrachtwagenchauffeur die ervan wordt verdacht een motoragent in Rotterdam te hebben doodgereden. De man zou het gezin hebben bestookt met telefonische en schriftelijke bedreigingen.

De verdachte uit Etten-Leur zei onder meer dat hij het transportbedrijf van het gezin in brand zou steken, meldt Omroep Brabant. De verdachte in de zaak met de omgekomen politieman werkte bij dit bedrijf.

De 47-jarige motoragent Arno de Korte kwam op 7 juli om het leven nadat hij was aangereden door een trucker, die daarna doorreed. De 45-jarige chauffeur uit Melissant werd later alsnog aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er sterke aanwijzingen dat de chauffeur de agent met opzet heeft aangereden.

Bedreigingen bekend

Het onderzoek naar de bedreigingen werd in verband met de objectiviteit gedaan door de politie in Zeeland. Volgens de politie heeft de man uit Etten-Leur “een bekennende verklaring afgelegd”.

Na verhoor is de verdachte weer vrijgelaten. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft al wel een contact- en gebiedsverbod opgelegd gekregen.

2021-08-05 16:15:08

Aangeboden door: nos.nl