Rinus van der Meer
Programmamaker & DJ

Rinus van der Meer

Achtergrond
Rinus van der Meer
Non-Stop

De Ochtendwekker

Gepresenteerd door Rinus van der Meer

Het radioprogramma op de zaterdagochtend 'De Ochtendwekker' is een zeer gevarieerd programma met muziek van eind jaren 50 tot 90.In 'De Ochtendwekker' is er ruimte gemaakt voor muziek die je niet dagelijks hoort. Meestal zijn dit hits uit de tipparade van destijds. Ook muziek uit de jaren 2000 tot heden komen ook wel eens voorbij. Maar dan met uitzondering.'De Ochtendwekker' is er iedere zaterdagochtend tussen 08:00 en 10:00. Zorg dat […]Om te beginnen is Rinus van der Meer niet mijn eigen naam maar ik draag deze radionaam inmiddels al 45 jaar, sinds de opstart van Radio Amerika in 1977 bij me. In dit voor mij gedenkwaardige jaar startte ik dit radiostation in Rotterdam Bergpolder en ben de oprichter.

Het begon allemaal in juni 1977 als een kleine buurt-piraat vanuit de Insulindestraat met programma-uitzendingen van
4 uur per dag. Dit deed ik samen met 4 jongeren rond de leeftijd van 16 jaar die dezelfde hobby met elkaar deelden: Radio en muziek. De eerste foto’s zijn hier terug te vinden.

De eerste DJ’s waren destijds Rinus van der Meer (ik dus), Rob de Draaier, Nico van Tol en Ruud Radio. Vanwege het enorme succes werden de uitzendtijden verhoogt in de maand augustus van datzelfde jaar 1977. Er werd inmiddels 11 uur per dag radio gemaakt. Mijn moeder, die door iedereen tante Bep werd genoemd, zorgde voor de koffie en hield alles in de gaten.

Vanwege het aanbod van DJ’s, begin 1978 was ‘Radio Amerika’ uitgegroeid tot één van de grootste en eerste radiopiraten in Rotterdam met uitzendingen van 24 uur per dag. Het is een mooie tijd om aan terug te denken.

In 1985 viel helaas het doek voor ‘Radio Amerika’. De reden was het grote aanbod van vele lokale en regionale zenders.

Nu het legaal is om radio te maken via Internet en zelfs op DAB+, zijn we in 2019 weer begonnen met het maken van programma-uitzendingen. Voorlopig alleen in het weekend gepresenteerde programma’s met veel oude DJ’s van toen:
Roel Azaro, Otto Groeneveld, Mark van Dale en Klaas van het Hof.

Radio Amerika is altijd op zoek naar programmamakers en DJ’s die een leuk programma willen verzorgen. Dit is mogelijk door je aan te melden.

Voor vragen, suggesties en informatie zijn we altijd te bereiken via WhatsApp, e-mail of door het invullen van een formulier. Een medewerker neemt dan op korte termijn contact met je op.

Mijn favoriete quote

“Tekst te maken door Rinus”

Geef je beoordeling

Disc-JockeyOprichterProgrammamaker

0%