Joep Preijde (33 jaar) uit Haarlem

“Gisteren was ik gewoon aan het werk, en volgde met een schuin oog wat er aan de hand was. Normaal kijk ik niet vaak naar debatten, want het is geregeld een herhaling van zetten en vrij stroperig. Maar nu was het heel onvoorspelbaar en er is toch wel het een en ander aan de hand in ons land. Daarom ben ik toch vanaf ongeveer 21.00 uur aangehaakt en heb tot het einde gekeken.

Mijn vertrouwen in Rutte was redelijk hoog, ik vind hem wel een bekwame premier. Met name door de manier waarop hij de afgelopen periode tijdens de coronapandemie leiding heeft gegeven. Maar mij is altijd geleerd: jokken mag niet. Dat doen en er vervolgens herhaaldelijk mee denken weg te komen en het af te schuiven op ‘geheugenverlies’ vind ik zorgelijk. Dat is ongeloofwaardig en schept dus geen vertrouwen.

Wat mij verder verbaasde was de hoeveelheid partijen die de motie van wantrouwen steunde en hoe zwaar beschadigd Rutte uit het debat kwam. Ze moeten toch bij elkaar komen en met elkaar verder. Het wordt zo lastig om een kabinet te formeren.

Hoewel ik niet vaak debatten kijk, kon ik het gisteravond redelijk goed volgen. Ik moest alleen even opzoeken wat de gevolgen zijn van een motie van afkeuren, voor de rest weet ik wel hoe alles werkt.

Ik ben nu niet van plan om heel veel meer debatten te kijken, maar als het vaker zo spannend wordt misschien wel.”

2021-04-02 17:59:22

Aangeboden door: nos.nl