De CoronaMelder-app stuurt vanaf vandaag tijdelijk geen waarschuwingen van mogelijke besmetting van Nederlandse besmette gebruikers naar andere gebruikers van CoronaMelder vanwege privacyproblemen. Hiertoe heeft demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) vandaag besloten, schrijft het ministerie van VWS in een verklaring.

De meldingen worden stopgezet, omdat de codes van CoronaMelder op Android-telefoons onveilig worden opgeslagen. Hiermee kunnen gebruikers van de app in Nederland gekoppeld worden aan gegevens die toegankelijk zijn voor derden via het besturingssysteem van Google.

Google heeft het probleem verholpen

Het besluit om voorlopig geen meldingen te sturen via de app komt nadat Google vandaag aangegeven heeft het probleem te hebben verholpen. “Om hier zeker van te zijn worden de komende 48 uur geen codes van Nederlandse gebruikers van CoronaMelder die zich besmet hebben gemeld gedeeld met andere gebruikers van CoronaMelder. Deze tijd wordt gebruikt om te onderzoeken of Google het lek daadwerkelijk heeft gedicht”, aldus het ministerie.

Gebruikers van de app ontvangen weer meldingen zodra het probleem definitief is opgelost.

2021-04-28 23:37:06

Aangeboden door: nos.nl