Vanmorgen was er door het personeel ook al een briefje onder hun deur door geschoven. Toen kregen alle gasten op die manier te horen gekregen dat een Italiaanse arts die ook in het hotel verbleef, besmet was met het coronavirus. Sindsdien mogen ze hun kamer niet af.

“Pas vanavond om 18.00 uur kregen we voor het eerst eten”, vertelt Elissen. “Twee meisjes met een mondkapje voor en handschoenen aan gaven ons een papieren zak waar eten in zat.”

Er zijn meer Nederlanders in het hotel, maar daar heeft hij geen contact mee. Hij heeft wel een aantal keer telefonisch contact gehad met TUI. Ze hebben gevraagd hoe het met hen gaat, maar de reisorganisatie heeft verder geen concrete hulp aangeboden.

Vooral tv-kijken

Elissen maakt zich nog geen zorgen. “Maar het moet ook niet te lang duren. Ik heb tientallen WhatsApp-berichten gekregen van familie, vrienden en mensen van de voetbalclub. Iedereen maakt zich zorgen.” Elissen laat iedereen weten dat er niks aan de hand is, maar inmiddels benauwt de situatie hem wel.

Ze hebben te horen gekregen dat ze nog gecheckt moeten worden op het coronavirus door artsen. “Maar er zitten hier honderden mensen in het hotel, dus dat kan nog wel even duren.” Ad en Marijke Elissen verwachten de komende dagen vooral tv te gaan kijken.

2020-02-25 22:58:21

Aangeboden door: nos.nl