Het bestuur van de Haagse bank NIBC schaart zich achter het overnamebod door de Amerikaanse investeerder Blackstone. Die is bereid ongeveer 1,4 miljard euro te betalen.

Volgens topman Paulus de Wit kan NIBC de huidige strategie met Blackstone voortzetten. Daarnaast maken de Amerikanen nieuwe investeringen en groei mogelijk, bijvoorbeeld op het vlak van zakelijke kredietverlening en fintech-initiatieven.

Twee aandeelhouders met samen ruim 75 procent van de aandelen in bezit hebben al aangegeven die te willen verkopen. Blackstone hoopt ook de andere aandeelhouders ervan te overtuigen dat ze afstand van hun aandelen moeten doen. Uiteindelijk wil de investeerder NIBC van de beurs halen.

400.000 klanten

De Haagse bank is met bedrijfsleningen, spaarproducten en hypotheken actief in West-Europa. NIBC heeft 600 middelgrote ondernemingen en ruim 400.000 particulieren als klant. Onlangs trok de bank nog aandacht door als eerste de hypotheekrente voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar onder de 1 procent te brengen.

De overname moet in de tweede helft van 2020 afgerond worden. Toezichthouders moeten nog akkoord gaan.

2020-02-25 21:52:59

Aangeboden door: nos.nl