Een zogeheten grand jury heeft de 65-jarige Gregory McMichael, zijn 35-jarige zoon Travis en de 51-jarige William Bryan aangeklaagd wegens het schenden van de burgerrechten van Arbery en van poging tot kidnapping op grond van racistische motieven.

De drie mannen worden ervan beschuldigd geweld te hebben gebruikt en met geweld te hebben gedreigd om het recht van Arbery om een openbare straat te gebruiken vanwege zijn ras “te intimideren en te verstoren”.

Terwijl Arbery op een openbare straat rende in de wijk Satilla Shores in Brunswick, Georgia, zo staat er in de verklaring van het ministerie, bewapenden Travis en Gregory McMichael zich met vuurwapens, stapten in een auto en achtervolgden hem door de openbare straten van de buurt terwijl ze tegen hem schreeuwden, hun auto gebruikten om zijn route af te snijden en hem met vuurwapens bedreigden.

Geweldsmisdrijf

Dit heeft volgens de federale aanklagers ook tot de dood van Arbery geleid. Derde verdachte Bryan, die de moord op Arbery filmde, wordt ervan beschuldigd dat hij zich bij de achtervolging heeft aangesloten en zijn auto heeft gebruikt om de route van Arbery af te snijden.

Travis en Gregory McMichael zijn ook beschuldigd van het gebruik, dragen en zwaaien (en in het geval van Travis afvuren) van een vuurwapen tijdens een geweldsmisdrijf.

2021-04-29 18:54:39

Aangeboden door: nos.nl