Wat staat er in de nieuwe voorwaarden?

WhatsApp vraagt in de nieuwe voorwaarden toestemming van gebruikers om berichten tussen de gebruiker en bedrijven via het platform van Facebook te laten lopen. Facebook zou de berichten dan niet kunnen lezen, maar maakt het volgens Whatsapp makkelijker voor bedrijven om met veel klanten te communiceren. Wat bedrijven met die data doen is aan hen, schrijft het bedrijf. Ze kunnen wat je tegen ze zegt in WhatsApp bijvoorbeeld gebruiken om gericht te adverteren.

WhatsApp benadrukt dat er niks verandert voor de berichten tussen familieleden, vrienden of kennissen en dat die nog steeds beveiligd zijn. Ook is het aan gebruikers zelf om contact te zoeken met bedrijven. Binnen de EU gaan andere voorwaarden gelden dan buiten de EU, maar overal vraagt het bedrijf om toestemming.

Aanvankelijk wilde WhatsApp de wijziging in februari doorvoeren maar toen er veel ophef ontstond over de gevolgen werd die uitgesteld. Een woordvoerder van WhatsApp laat weten dat in de tussentijd gebruikers geïnformeerd zijn over de wijziging en dat van de de gebruikers die de wijziging ontvangen hebben een meerderheid die ook geaccepteerd heeft.

Lees hier wat WhatsApp er zelf over schrijft (in het Engels).

2021-05-14 21:05:28

Aangeboden door: nos.nl