Het ziet ernaar uit dat Sanders en Biden met elkaar om de winst gaan strijden. Sanders vertegenwoordigt de progressieve kant van de partij,met zijn plannen voor een ziekenfonds voor iedereen en het kwijtschelden van studieschulden. Door het afhaken van Buttigieg en Klobuchar is Joe Biden nu de prominente vertegenwoordiger van de gematigde vleugel.

Na zijn overwinning in South Carolina zit er weer leven in zijn campagne en scoort hij hoog in de peilingen van andere staten met veel zwarte inwoners, zoals Alabama en North Carolina. Vandaag zal moeten blijken of hij zijn positie kan waarmaken.

Bloomberg gaat ‘all in’

Iemand die het hem moeilijk kan maken is miljardair Michael Bloomberg: die voert al enige tijd campagne, maar staat voor het eerst op het stembiljet. Bloomberg is ook een gematigde kandidaat. Hij heeft al zijn tijd en (eigen) geld op Super Tuesday gezet.

Deze strategie leek te werken en hij steeg in de peilingen, tot hij vorige maand voor het eerst meedeed aan een debat en werd weggevaagd door zijn medekandidaten. Hij zakte terug in de peilingen, maar bleef een rol spelen door de kiezers te bombarderen met reclamespotjes. Vandaag zal duidelijk worden of zijn kostbare en risicovolle strategie zoden aan de dijk heeft gezet.

2020-03-03 12:23:50

Aangeboden door: nos.nl