Het was vanochtend een grote oranjezee bij de incheckbalies op Schiphol. Voetbalfans die het Nederlands elftal achterna reizen hebben zich uitgedost met kleurrijke hoedjes, shirtjes en vlaggen. Een enkeling loopt rond in een leeuwenpak.

“Ik voel me opgelaten”, zegt een van de fans die met een vriendengroep richting Hongarije gaat. “Als je ziet hoe enorm druk het hier is op Schiphol, dan wordt het een groot feest, met een oranjemars erop en eraan. Ik heb er enorm veel zin in.”

Op de vraag of de Nederlandse voetballers gaan winnen of verliezen, hoeft hij niet lang na te denken. “Ik ga ervan uit dat we winnen, dat moet haalbaar zijn.” Lang feesten wordt het overigens niet voor de groep vrienden, om 00.00 uur vannacht vliegen ze terug.

Ook andere Oranjefans hebben vol vertrouwen in de Nederlandse sporters. “Taaie wedstrijd denken we, maar na verlenging winnen”, verwachten twee vrienden. Een drietal andere mannen vermoedt dat ook. “Verlenging, strafschoppen, winnen en dan weer het vliegtuig in. Volgens mij wordt het een groot feest.”

Er stonden vanochtend lange rijen met Oranjefans bij de incheckbalies:

2021-06-27 11:19:09

Aangeboden door: nos.nl