Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8288 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 588 meer dan gisteren. Op 27 maart was het besmettingsaantal voor het laatst hoger, met 8795 nieuwe gevallen.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: afgelopen week werden gemiddeld 6964 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 2 procent vergeleken met vorige week.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 3,1 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

Het aantal gevaccineerden loopt momenteel achter op de oorspronkelijke planning. De prognose van het aantal gevaccineerden is halverwege maart naar beneden bijgesteld.

2517 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of zijn overleden.

Er liggen nu 2517 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2491), van wie 788 op de IC (gisteren: 787), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

17 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 17 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 23. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 22 doden per dag, tegen 23 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn deze cijfers op zondag en maandag vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 174 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 193.

2021-04-11 15:19:52

Aangeboden door: nos.nl