De gemeente Rotterdam hoopt via een kort geding een stokje te steken voor een staking van politieagenten tijdens Feyenoord-Ajax. Die wedstrijd staat vanmiddag om 14.30 uur op het programma, het kort geding dient om 11.00 uur, meldt Nu.nl.

Verschillende politiebonden stelden gisteren hun achterban voor om het werk neer te leggen tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Daarmee zou het doorgaan van de wedstrijd in gevaar komen, ondanks dat daar geen publiek bij aanwezig mag zijn,

Geweld tegen agenten

Directe aanleiding voor de staking zijn twee incidenten in Rotterdam en Barneveld. Gisterochtend raakte de politie slaags met Feyenoord-aanhangers bij het trainingscomplex van Feyenoord. Daarbij werd de politie bekogeld met onder meer vuurwerk en flessen.

In Barneveld liep een onaangekondigde demonstratie tegen coronamaatregelen uit de hand. Relschoppers gooiden met stenen naar agenten.

De politievakbonden zijn ontevreden dat er nog altijd geen nieuwe cao is afgesloten en dat ze niet met voorrang gevaccineerd worden. Agenten “zijn het meer dan zat dat hun harde en belangrijke werk niet op waarde geschat wordt en hun loyaliteit meer dan misbruikt wordt als het de bestuurders en overheid uitkomt”, aldus een verklaring van de vakbonden.

2021-05-09 09:23:30

Aangeboden door: nos.nl