Muziek Therapie

Een programma van René van den Abeelen

Achtergrond
share close
Vrijdag 18:00 trending_flat 19:00
Non-Stop
Een programma van René van den Abeelen

Muziektherapie

Muziektherapie is een programma van René van den Abeelen (Den Haag, 1957) die in 1972 zijn eerste programma presenteerde.
Hij maakte programma’s bij het Haagse Hofstad Radio en toen hij er zijn werk van kon maken, volgden onder meer Radio Noordzee Nationaal, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Radio 192 en Omroep Flevoland waar hij elf jaar lang het ochtend- en lunch-nieuwsprogramma presenteerde.
Over zijn jaren bij Noordzee heeft hij een boek geschreven, net als over zijn katten (Perfecte Vriendjes).

In 2016 publiceerde hij de biografie van ZZ en de Maskers-gitarist Jan de Hont en in de zomer van 2019 bundelde hij zijn Facebookteksten over zijn ziekte depressiviteit in de pocket 'Tis allemaal niks'.

Naast 'radio' en 'schrijven' modelleert hij: onder meer miniaturen van zeezenders (radioships.com) en beeldjes van katten!

Begin 2020 verhuisde hij van Almere naar het Limburgse Obbicht.

Muziektherapie is format-loos: er zijn verschillende wisselende rubriekjes, zoals De Haagse Stgot, Hetzelfde Maar Dan Anders, Welcome to Abbey Road en The Music Detectives, maar altijd Popnieuws en Kwart Vóór; De Fab Four.
Zoals de jingle gaat: 'zeg je weekend, zeg je Muziektherapie!'

  • cover play_arrow

    Muziek Therapie Radio Amerika (Nico)


Muziek Therapie Crew


René van den Abeelen

Disc-Jockey

René van den Abeelen

Muziektherapie is een programma van René van den Abeelen (Den Haag, 1957) die in 1972 zijn eerste programma presenteerde. Hij maakte programma’s bij het Haagse Hofstad Radio en toen hij er zijn werk van kon maken, volgden onder meer Radio Noordzee Nationaal, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Radio 192 en Omroep Flevoland waar hij elf jaar lang het ochtend- en lunch-nieuwsprogramma presenteerde. Over zijn jaren bij Noordzee heeft hij een boek geschreven, net als over zijn katten (Perfecte Vriendjes). In 2016 publiceerde hij de biografie van ZZ en de Maskers-gitarist Jan de Hont en in de zomer van 2019 bundelde hij zijn Facebookteksten over zijn ziekte depressiviteit in de pocket 'Tis allemaal niks'. Naast 'radio' en 'schrijven' modelleert hij: onder meer miniaturen van zeezenders (radioships.com) en beeldjes van katten! Begin 2020 verhuisde hij van Almere naar het Limburgse Obbicht. Muziektherapie is format-loos: er zijn verschillende wisselende rubriekjes, zoals De Haagse Stgot, Hetzelfde Maar Dan Anders, Welcome to Abbey Road en The Music Detectives, maar altijd Popnieuws en Kwart Vóór; De Fab Four. Zoals de jingle gaat: 'zeg je weekend, zeg je Muziektherapie!'
Geef je beoordeling
0%