De stroomstoring waarna twee patiënten in het Maastricht UMC zijn overleden, trof een kamer met vier patiënten. Het universitair ziekenhuis vermoedt dat bij minstens een patiënt de stroomuitval heeft bijgedragen aan het overlijden.

“Het verloop in tijd bij zeker één patiënt doet vermoeden dat stroomuitval heeft meegespeeld bij het overlijden”, zei de directeur patiëntenzorg van het Maastrichtse ziekenhuis. “Bij de andere patiënt weten we het niet helemaal zeker, maar kunnen we het ook niet uitsluiten. Ze benadrukte dat er nog niets met zekerheid valt te zeggen zolang het onderzoek naar het incident nog loop.

De stroomstoring gebeurde op een verpleegafdeling in de nacht van donderdag of vrijdag. Als gevolg daarvan viel de apparatuur uit waarmee minstens twee patiënten extra zuurstof kregen. De 67- en 76- jarige patiënten zijn in de loop van de nacht overleden.

Nabestaanden zijn geschokt door het incident en vinden dat het ziekenhuis in de fout is gegaan. Ze willen dat er een onafhankelijk onderzoek komt om de onderste steen boven te krijgen. De Inspectie Gezondheidszorg buigt zich nu over het incident.

2021-05-02 16:47:56

Aangeboden door: nos.nl