De politie heeft gisteren tien jongeren opgepakt die mogelijk betrokken zijn geweest bij de mishandeling van drie boa’s op station Zwolle Stadshagen. De handhavers raakten lichtgewond.

Volgens RTV Oost ging het om drie boa’s die werken voor de regionale vervoerder Keolis. Zij spraken in de trein tussen Zwolle en Kampen een passagier aan die zich niet aan de coronaregels hield. Ze wilden een boete uitschrijven, maar dat lukte niet. De passagier maakte deel uit van een groep jongeren die op station Zwolle Stadshagen uitstapte.

De boa’s reden met de trein door naar station Kampen, maar stuitten op de terugreis naar Zwolle op dezelfde groep jongeren die op station Stadshagen was blijven staan. Er ontstond vrijwel direct een vechtpartij. Daarbij liepen de handhavers volgens Keolis schrammen en blauwe plekken op. De drie werken vandaag niet. Keolis heeft aangifte gedaan.

De politie wist nog op het station zelf zeven verdachten van de geweldpleging aan te houden en pakte korte tijd later op verschillende plekken in de wijk nog eens drie jongeren op.

Rokers trein uitgezet

Op station Assen heeft de politie vannacht twee jongens uit de trein naar Zwolle gezet. Die zaten volgens RTV Drenthe te roken in de trein. Toen de conducteur ze daarop aansprak, ontstond een schermutseling. De conducteur waarschuwde de politie. Die noteerde de namen van de twee jongens en stuurde ze daarna weg.

2021-05-14 12:11:36

Aangeboden door: nos.nl