Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ziet af van juridische stappen tegen NH Nieuws naar aanleiding van gesprekken uit de verkeerstoren.

De regionale omroep zette bijna twee weken geleden een geluidsfragment op de website waaruit bleek dat LVNL in de verkeerstoren op Schiphol zestien vliegtuigen achter elkaar liet landen op een gesloten landingsbaan.

De landingen verliepen verder zonder problemen, maar LVNL dreigde wel met juridische stappen als NH Nieuws het fragment niet dezelfde dag nog van de website zou halen. Meeluisteren met de verkeerstoren mag, maar herpubliceren van die audio in principe niet.

Laten rusten

NH Nieuws beriep zich op het feit dat voor het geluidsfragment gebruik was gemaakt van openbare bronnen zoals Flightradar24 en liet het fragment staan.

Vandaag blijkt dat de luchtverkeersleiding niet langer met de rechter dreigt. “LVNL heeft besloten om de zaak verder te laten rusten in het belang van het lopende onderzoek naar het voorval. De media waar mogelijk juridische stappen tegen waren aangekondigd, NOS en NH Nieuws, zijn inmiddels op de hoogte gesteld”, aldus LVNL in een verklaring.

2020-02-27 12:41:25

Aangeboden door: nos.nl