Sommige betrokkenen bij de rechtszaak zijn ook teleurgesteld dat de oud-filmproducent is vrijgesproken van zwaardere zedenmisdrijven. Zoals actrice en activiste Rosie Perez, die de getuigenis van mede-actrice Annabella Sciorra had ondersteund in de rechtszaal.

Perez noemt het een “geweldige overwinning”, maar schrijft op Twitter ook: “Ik ben er kapot van voor mijn vriendin Sciorra, die de waarheid had verteld.”

In januari verklaarde The Sopranos-actrice Sciorra op emotionele wijze in de rechtszaal hoe ze in de jaren 90 had geprobeerd zich te verzetten tegen haar verkrachting door de toenmalige producent. Uiteindelijk vond de jury haar verklaring niet voldoende om Weinstein schuldig te verklaren voor de ernstigere vormen van verkrachting, waar levenslang op staat.

‘Harvey is ongelofelijk sterk’

De advocaten van Weinstein heeft al aangegeven dat er sowieso een hoger beroep komt. “Harvey is ongelofelijk sterk en hij weet dat we blijven vechten voor hem”, zei zijn advocate Donna Rotunno na afloop. De verdachte blijft volhouden dat hij onschuldig is.

In deze video hoor je de verdediging, aanklagers en een slachtoffer over het jury-oordeel:

2020-02-24 22:44:02

Aangeboden door: nos.nl