Het treinverkeer van en naar Eindhoven Centraal heeft urenlang platgelegen door een sein- en wisselstoring. Sinds 15.00 uur vanmiddag reden er geen treinen. Even voor 21.00 uur was de storing opgelost en kon het treinverkeer worden hervat, meldt NS.

Tijdens de storing werden geen extra bussen ingezet, wat tot frustratie leidde bij gestrande reizigers. “Ik moet naar het ziekenhuis”, zegt een van hen tegen Omroep Brabant. “Ik ben hartpatiënt. Ik heb het erover gehad met de klantenservice van de NS, maar die kunnen niets voor me doen.”

Ook op Twitter uitten mensen hun ongenoegen. “Wat schandalig dat jullie de reizigers in de steek laten die in De Bosch al sinds 16.00 uur gestrand zijn”, twittert een boze reiziger. “Echt schandalig dat NS geen bussen inzet!”, zegt een ander.

Volgens NS was de inzet van bussen niet mogelijk. “Wij zijn afhankelijk van beschikbaarheid van bussen en buschauffeurs in de buurt. Indien deze niet beschikbaar zijn kunnen wij helaas geen bussen laten rijden”, schrijft NS op Twitter.

2020-02-25 21:54:23

Aangeboden door: nos.nl