Twee Spaanse journalisten zijn in het oosten van Burkina Faso in een hinderlaag terechtgekomen en vermoord. Dat bevestigt de Spaanse premier Sánchez.

Oorlogsverslaggevers David Beriain (43) en Roberto Fraile (47) werden sinds gisteren vermist. Ze waren samen met een Ier en een man uit Burkina Faso in een nationaal park nabij de grens met Benin, toen gewapende mannen de aanval openden. De Ier en Burkinees worden nog vermist.

Beriain en Fraile waren bezig met een documentaire over de aanpak van stropers door de Burkinese autoriteiten en over de gemeenschap in het nationaal park. Op het moment van de aanval werden ze vergezeld door een eenheid die zich richt op de strijd tegen stropers, aldus de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken González Laya. “Het is een gevaarlijk gebied waar vaak terroristen, bandieten en jihadisten zijn.”

Op Twitter spreekt Sánchez zijn medeleven uit met de nabestaanden. “En onze waardering voor degenen die, net als zij, dagelijks moedige en belangrijke journalistiek bedrijven vanuit conflictgebieden.”

2021-04-27 17:47:29

Aangeboden door: nos.nl