In het Wembley-stadion in Londen zijn tijdens de twee halve finales en de eindstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal 60.000 supporters welkom, heeft de Britse regering besloten. Dat komt neer op 75 procent van de capaciteit, Op 11 juli is de finale.

Bij de achtste finalewedstrijd op 26 juni tussen Italië en Oostenrijk worden 22.500 toeschouwers toegelaten. Dat wordt voor het volgende duel op 29 juni verhoogd naar 40.000 fans.

De Britse minister van Cultuur Oliver Dowden zegt “heel blij” te zijn dat meer supporters naar de wedstrijden kunnen.

Wie een kaartje heeft, moet wel vooraf een negatieve corona-uitslag laten zien of aantonen dat hij of zij volledig is gevaccineerd. De prikken moeten minstens twee weken voor de wedstrijd zijn toegediend.

Merkel: wees verantwoordelijk

De Duitse bondskanselier Merkel heeft de UEFA opgeroepen “verantwoordelijk” om te gaan met de organisatie. Ze zei ook dat ze hoopt dat de wedstrijden niet tot volle stadions leiden.

Door het aantal toegenomen besmettingen met de deltavariant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk, leek het afgelopen tijd onzeker of de ontknoping van het EK in Londen gespeeld kan worden. De Italiaanse premier Draghi riep gisteren ertoe op de laatste wedstrijden niet in Londen maar elders in Europa te spelen.

2021-06-22 16:41:20

Aangeboden door: nos.nl