In Utrecht is het binnenkort weer mogelijk om naar het café te gaan. Vijf kroegen in de binnenstad doen mee aan een corona-experiment van TNO. Deze zaken mogen van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april open voor klanten die zich hebben aangemeld.

Onderzoekers van TNO willen zien hoe horecaondernemers, hun personeel en gasten omgaan met de coronaregels. Hoe de contactmomenten zijn, met hoeveel personen bezoekers een praatje maken en hoe lang ze met elkaar kletsen. Ook onderzoeken zij hoe goed de maatregelen worden nageleefd en hoe het zit met de ventilatie.

Cafégasten en personeel moeten zich vooraf melden en een negatieve coronatest laten zien. Er kan een tijdslot van 1,5 uur of 3 uur worden gereserveerd.

TNO werkt bij het experiment samen met de gemeente Utrecht, de rijksoverheid, Koninklijke Horeca Nederland, Horeca Alliantie en GGD regio Utrecht. De resultaten van het onderzoek worden vastgelegd in een rapport. De opgedane kennis wordt gebruikt om te bekijken of en hoe cafés weer veilig en verantwoord open kunnen.

2021-03-31 14:31:36

Aangeboden door: nos.nl