Het OM eist tegen een 31-jarige vrouw uit Haaksbergen een celstraf van vijf jaar en tbs voor het doden van haar pasgeboren zoon. Vorige week ontkende ze in de rechtbank dat ze de baby heeft gedood. “Ik denk dat hij toen al niet meer leefde.” Het kindje had ernstige verwondingen.

Het Openbaar Ministerie gelooft haar niet en wijst erop dat de vrouw tegen een vriendin heeft gezegd dat ze haar zoontje had gedood, maar niet bewust, schrijft RTV Oost.

Het OM stelt verder dat de vrouw de baby heeft gewurgd. Ook zou de vrouw hem met opzet hebben verwond. Uit sectie is gebleken dat de baby mogelijk nog een half uur heeft geleefd.

Wist niet dat ze zwanger was

De vrouw zegt niet te hebben geweten dat ze zwanger was. Na de dood van haar zoon schakelde ze geen medische hulp in. Wel verstuurde ze volgens justitie appjes ‘over koetjes en kalfjes’ naar anderen. Ze zou ook nog hebben gedoucht.

De Haaksbergse werd vorig jaar aangehouden nadat ze zich samen met haar vriend en overleden baby in het ziekenhuis van Enschede had gemeld. Artsen vertrouwden het niet en schakelden de politie in. De vader werd ook gearresteerd, maar later weer vrijgelaten.

De vrouw zit al ruim een jaar in voorarrest. Volgens de advocaat van de vrouw valt de moeder niks te verwijten. Er is volgens haar sprake van een menselijk drama.

Volgens het OM lijdt de vrouw aan een nog onbekende stoornis die goed moet worden behandeld.

2021-05-28 11:47:57

Aangeboden door: nos.nl