Uitgever DPG Media zet een punt achter het iconische vrouwenplatform vanwege de sterke daling in oplage en bereik. DPG gaat zich richten op de succesvollere tijdschriften voor vrouwen, waaronder Libelle en Flair.

Voor hoofdredacteur Gerritsen is het een emotioneel moment. “Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft Viva echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een prachtige periode”, zegt ze. “Het doet mij, ons team, alle freelancers en onze fans pijn om het licht uit te moeten doen.”

Laatste editie

Viva is al bijna 50 jaar een tijdschrift voor jonge vrouwen. Het blad verscheen op 7 oktober 1972 voor het eerst, als opvolger van het vrouwenblad Eva. Met Viva werd een progressiever tijdschrift in de markt gezet, waarin verhalen over werk, seks en relaties de revue passeerden, afgewisseld met mode- en reisreportages.

Sinds 2004 heeft Viva ook een eigen forum, waar vooral vrouwen bij elkaar kwamen om verhalen te delen, discussies te voeren en om advies te vragen. Veel van hen doen dat anoniem, onder een schuilnaam.

Eind juli wordt de laatste editie van de Viva uitgegeven. Het forum stopt definitief op 2 augustus.

2021-06-16 19:35:12

Aangeboden door: nos.nl