De VVD in Brabant heeft de samenwerking met Forum voor Democratie en Groep Rutjens opgezegd. De VVD zegt geen vertrouwen meer te hebben in FvD en het onlangs afgesplitste FvD-Statenlid Willem Rutjens.

Volgens de VVD zijn er te veel incidenten rondom Forum geweest, waardoor de “stabiliteit die nodig is voor een slagvaardig provinciebestuur” ontbreekt.

“Het afgelopen jaar heeft een groot aantal FvD-incidenten plaatsgevonden die de VVD zwaar op de maag liggen”, staat in een verklaring. “Het recente vertrek van weer een FvD-Statenlid is nu voor de VVD de directe aanleiding om het vertrouwen op te zeggen.”

Uit elkaar gevallen

Volgens Omroep Brabant doelt de VVD daarmee op het vertrek van Hans Smolders uit de provinciale politiek. Hij ging naar de Tweede Kamer om een zetel van Forum te vullen. Hij splitste zich onlangs af van de partij, samen met Van Haga om een nieuwe partij te beginnen.

“De Brabantse FvD-fractie is flink uit elkaar gevallen”, constateert de VVD nu. “Forum voor Democratie vult maar vier van de zes zetels op. Voor de twee lege zetels heeft Forum voor Democratie geen mensen beschikbaar.”

“Daarnaast is gebleken dat ‘Den Haag is Den Haag en Brabant is Brabant’ niet vol te houden is. Telkens weer zijn landelijke perikelen bij Forum voor Democratie van negatieve invloed op de politiek in Brabant.”

2021-05-20 09:14:56

Aangeboden door: nos.nl