De NOS sprak ook een dokter uit een ziekenhuis in Teheran, die anoniem wil blijven. “We zijn heel erg druk, ik werk bijna de hele dag.” Hij heeft gehoord dat in Iran al 25 mensen zijn overleden. “Dat is meer dan de regering zegt. Maar die vertelt dan ook niet de waarheid.”

Patiënten zijn bang, zegt hij. Maar volgens hem is het ziekenhuis goed voorbereid. “We hebben goede beschermende spullen.” Ook zouden de doktoren en ziekenhuizen volgens de protocollen werken.

Gisteren dook er een bericht op dat een parlementariër had gesproken over 50 corona-doden in het land. Niet veel later ontkende het ministerie die berichten weer. Er zouden getallen door elkaar zijn gehaald, zoals patiënten die aan griep zijn overleden.

Dat het virus rondwaart in Iran, daar twijfelt niemand meer aan. In buurlanden doken de afgelopen dagen al verschillende coronagevallen op, allemaal met een link naar Iran. Maar wat de exacte cijfers zijn, blijft onduidelijk.

Minister Blok was de afgelopen dagen op bezoek in Iran. Hij had daar contact met een minister die op zijn beurt weer contact had met iemand die besmet is:

2020-02-25 18:01:23

Aangeboden door: nos.nl