Filmproducent Harvey Weinstein, die gisteren schuldig werd bevonden aan verkrachting en aanranding, is vervolgens naar het ziekenhuis in New York gebracht. De 67-jarige filmproducent klaagde over pijn op zijn borst en bleek een te hoge bloeddruk te hebben.

Weinstein was op weg naar de beruchte gevangenis op Rikers Island in afwachting van de bekendmaking van zijn straf 11 maart. Er hangt hem een gevangenisstraf van minimaal 5 jaar en maximaal 29 jaar boven het hoofd.

De advocaat van Weinstein hamerde er in de rechtszaal al op dat haar cliënt niet naar de gevangenis zou kunnen. Hij heeft een aantal mislukte rugoperaties ondergaan en heeft bepaalde medicaties nodig om te voorkomen dat hij blind wordt. Tijdens de rechtszaak verscheen Weinstein vrijwel altijd met een looprekje, omdat hij niet meer zelfstandig zou kunnen lopen.

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zijn gezondheid volgens zijn advocaat in orde was. Bij zijn ontslag uit het ziekenhuis wordt hij naar verwachting overgebracht naar de gevangenis.

2020-02-25 05:11:46

Aangeboden door: nos.nl